הכרזת השם בקריאת התורה

שאלה:

בס"ד
שלום רב
רציתי לשאול , האם מותר לערוך "זבד הבת " זמן רב מאוד לאחר הלידה ? הוריי חילונים , הם לא ערכו "זבד הבת " והשם שנתנו לי לא הוזכר בבית הכנסת כלומר השם שלי לא מקודש. האם מבחינה הלכתית יש צורך שהשם של הבת יהיה מוזכר בקריאת התורה ? האם ראוי לערוך טקס כזה ? ומי אמור לעזור לי לבחור שם לעצמי ?
האם אני חייבת להיות נוכחת בבית הכנסת בעת שמזכירים את שמי ? או הוריי צריכים להיות נוכחים ?
במשפחתינו אף פעם לא נעשה טקס כזה לאף אחת.
כרגע אני מעל גיל 20.
תודה מראש. תבורכו !

תשובה:

שלום רב

אין כל צורך להכריז על השם בעלייה לתורה, מנהג זה שורשו בכך שעל ידי ההכרזה השם נעשה מפורסם, כך שזה לא "מקדש" את השם וכו'. כמו כן אין כל חיוב לעשות זבד הבת, כך שהכל בסדר גמור ולא צריך לעשות שום דבר.

בשורות טובות ותמיד שמחות.