לקרוא שם לילדה ע"ש סבתא שלה שנפטרה בגיל צעיר

שאלה:

הבטחתי לקרוא שם על חמותי אם תצא לי ילדה בריאה ושלמה ויפה. עדיין לא ילדתי. ואמרו לי שאסור שאקרא על שמה כי היו לה חיים מלאי טרגדיות ומזל רע מתה בגיל 46 התאבדה היו לה מחלות קשות. אני לא רוצה לקרוא לה על שמה מה אני עושה דחוף אני ממש צריכה ללדת צרו עימי קשר

תשובה:

שלום רב,

את יכולה לומר לחמותך ששמעת שלא קוראים שם ע"ש אדם שנפטר בגין צעיר. היא צריכה להבין את זה ולקבל את החלטתך. אולם ישנה אפשרות לקרוא לילדה שם נוסף אלא שחשוב להדגיש שהשם הנוסף גם הוא יהיה בשימוש לפחות מדי פעם ולא שיקראו לה כך רק בלידה

שיהיה בהצלחה