האם כוחות ההצלה מטפלים בגופות בשבת?

שאלה:

האם כוחות הכיבוי וההצלה צריכים/ יכולים לפנות/ לטפל בגופה בשבת? מחללים שבת בשביל זה? האם זה משנה אם זה חייל או אזרח? האם זה משנה אם זה בפיגוע או בפטירה רגילה? תודה

תשובה:

שלום רב,

אסור לטלטל גופת נפטר ממקומו. זה אינו פיקוח נפש, והאיסור הוא משום מוקצה. ראה בסי' שיא שם ישנם הלכות מפורטות כיצד יש לטפל בגופה שיש סכנה לביזיון או סכנה מפני שריפה המתקרבת ובאה וכד'.