בחורה שלקחה הלוואה ואינה מחזירה

שאלה:

מה דין הלוואה שלקחה ממני נערה בת 17 ו9 חודשים.היא חברה של ביתי והיתה בת בית אצלי. ביקשה שאעזור לה בהלוואה של 2000 שח כדי שתוכל לטוס עם החברות לחול אחרי סיום יב
עבדה והכניסה כסף ולא מחזירה את ההלוואה .
הורי הנערה שהם גם חברים שלי , ידעו ושלחוה אליי מפני שהיו לחוצים בכסף לפני חתונת בנם .כיום הם לא רוצים להחזיר את הכסף.כיום הילדה בת 18וחצי
מה עושים ?

תשובה:

שלום רב,

ההורים אינם חייבים להחזיר לך את הכסף משום שהם לא לוו כלום. אני מבין שהם שלחו אותה אלייך לא כדי שאת תלווי להם דרך הבת , אלא אמרו לה לנו אין כסף לתת לך את רוצה לנסי לקחת ממנה… וא"כ החוב הוא של הבחורה, למרות שעתה היא רק בתחילת דרכה בחיים, בכל זאת היא היא ודאי נערה בוגרת וצריכה להבין שאם לוקחים הלוואה יש להחזיר אותה. לכן צריכים לתבוע אותה.