השמעת שירת נשים במועדון שיקום

שאלה:

שלום רב,
אני עובדת במועדון שיקום למבוגרים (אזור גילאי 55-60), אשר לרוב לאחר פגיעות מוחיות.
1. כחלק ממסגרת העבודה אני נדרשת להעביר קבוצות תנועה- כמו הנחיית והדגמת תרגילי התעמלות בישיבה/עמידה (כמו מתיחות לידיים/לגב ועוד). רציתי לדעת האם מותר לעשות זאת או שאין זה צנוע?
2. האם מותר לי כחלק מהפעילות להשמיע שירים אשר המטופלים מבקשים הכוללים שירת נשים? (מדובר במסגרת הכוללת את כל המגזרים, גברים ונשים)
תודה

תשובה:

שלום רב,

1. אין בכך בעיה אם מסבירים ועושים מה שצריך. ההסברים והתנועות הללו הן הכרחיות וניתן כמובן לעשות אותם באופן צנוע.

2. מאחר שיש המתירים שירת נשים באופן הזה כמו שירת נשים דרך הרדיו. ראה כאן. אף שודאי שיש כאלה שאוסרים. מ"מ האנשים הללו יכולים לסמוך על המתירים וממילא לך בכל מקרה אין איסור לפני עיוור.