בישולי גויים במישהי שהתגיירה וחזרה בה

שלום וברכה,
אני עובדת עם מישהי, שאומרת שהיא עברה גיור לפני כמה שנים (ולא נראה שהיא משקרת בדבר), וחיה חיי תורה ומצוות. אך אחר זמן עזבה את הדך הכירה מישהו גוי, שהיא כרגע חיה איתו, ומתכננת להתחתן איתו.
מידי פעם היא מביאה כל מיני מאכלים, ורציתי לדעת אם יש בזה משום בישולי גויים. כמובן שאני שואלת דווקא על דברים שאין בהם חשש של כשרות.
תודה.

תשובה:

שלום רב,

גיורת שהתגיירה כדת וכדין היא יהודיה גמורה וגם אם לאחר מכן עזבה את קיום המצוות היא עדיין יהודיה. ראי מה כתב הרמב"ם (פי"ג מאיסורי ביאה): "ואפילו חזר ועבד עבודה זרה הרי הוא כישראל מומר שקידושיו קידושין, ומצוה להחזיר אבידתו מאחר שטבל נעשה כישראל, ולפיכך קיימו שמשון ושלמה נשותיהן ואף על פי שנגלה סודן. ומפני זה אמרו חכמים קשים להם גרים לישראל כנגע צרעת שרובן חוזרין בשביל דבר ומטעין את ישראל, וקשה הדבר לפרוש מהם אחר שנתגיירו, צא ולמד מה אירע במדבר במעשה העגל ובקברות התאוה וכן רוב הנסיונות האספסוף היו בהן תחלה". לכן אם היא אכן שמרה מצוות כנראה הגיור היה ריציני וטוב ומעמדה כאמור כישראל מחלל שבת.

אולם לגבי בישולי עכו"ם במעמדה היום שהיא מחללת שבת ומתחתנת עם גוי ראי כאן.