כתם על טישיו בהריון

שלום רב
אשתי בהריון וראתה דימום חום ושחור כשקינחה בטישו האם הדם טמא?

תשובה:

שלום רב

צריך להראות את הכתם לרב. שחור זה דבר מאוד נדיר, אולי זה דם שהתיישן מאוד, אבל יש סבירות שזה גם חיצוני, וצריך הבחנה. בכל מקרה אם לא קינחה מיד אחרי הטלת מי הרגלים אלא שהתה כחצי דקה, הכתם אינו אוסר גם אם הוא דם ממש, אלא אםכן היה גודלו כגריס – מעט יותר ממטבע של שקל. חום בדרך כלל אינו אוסר אלא אם כן יש בו נטיה לאדמומית.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום רב לרב.
    שאלה לי.
    אני קורא את התשובה ואינני מבין מדוע הרב לא היקל מראש, כיוון שהכתם, השחור, ואפילו גדול מגריס- נמצא על נייר טישו- דבר שאינו מקבל טומאה?