שינה במיטה אחת בימי נידה

שלום להרב,

שאלה: מעשה באחד ששימש בחיבור למטה כדי לחבר מטתו עם מטת אשתו כשהיא לא נדה, ובגלל שהיה צריך לעשות בדיקה בבית חולים ולהישאר שם עד מאוחר שכח לנתק החיבור והנה אשתו הגיעה לאורח נשים וכשחזר המטות עוד מחוברות וכיון שלא ניתק האם עכשיו המטות נחשבות כא' והוא אינו יכול לנתק ולישון במטתו או לא?

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב

אין כל קשר, לא צריך לנתק את החיבור לפני הנידות בדוקא, אם עכשיו הוא מפרק את החיבור והם שתי מיטות נפרדות זה בסדר גמור.