חזרה לחיות עם הגרוש בלי מסגרת נישואין האם עליה לטבול במקווה?

שלום כבוד הרב,
רציתי לדעת בבקשה האם אני
יכולה ללכת למקווה גם אם
התגרשנו?
כי חזרנו לחיות יחד. ולא
הייתי עם גבר אחר.
אני אציין שבזמן הנשואין
הלכתי באופן קבוע למקווה.
ואני גם אציין שאין לנו שום
כוונה להינשא שוב.
אשמח לקבל את תשובתך.

תשובה:

שלום רב,

שאלת אותי שאלה מאד מביכה… איך אני יכול לומר לך שאת חייבת ללכת למקווה למרות שאת עוברת עבירה בכך שאת חזרת אליו ללא מסגרת נישואין…אבל ברור שלקיים יחסי אישות בלי ללכת למקווה הוא איסור חמור ביותר. לכן, הדרך הטובה ביותר היא למסד את הקשר שחזר בניכם למסגרת של נישואין, ואם יש איזה בעיות שמרתיעות אותך או אותו שלכן אתם לא רוצים לחזור למסגרת הזו, אולי ניתן לפתור אותם, אולי תפרטי לי מה הם הלבטים שמונעים ממכם לחזור ולהנשא כדת וכדין, וננסה לפתור את הבעיה.

הרבה הצלחה