יחסי אישות עם פרודה

שלום רב
האם מותר לקיים יחסי אישות עם פרודה שכבר כתבו את הסכמתם לגט וכמובן הם חיים כבר בנפרד?
אנו חיים בתקופה שונה ותהליך הגירושין הוא ארוך מאוד ואיטי.

תשובה:

שלום רב,

חס ושלום, עד שהיא לא קיבלה גט בפועל היא אשת איש לכל דבר. איסור אשת איש זה אחד האיסורים החמורים ביותר. היא גם תהיה אסורה לעולם לאדם שהיא תקיים איתו יחסי אישות. אני לא יודע למה אתה מתכוון שאתה אומר שאנו חיים היום בתקופה שונה. איסור אשת איש היה מאז ומעולם, וקיים גם היום במלוא תוקפו וחומרתו. העובדה שהליך הגירושין הוא איטי מאד זה רק בגלל שיש ביניהם הדיינות כזו או אחרת, אם הם היו מסיימים את החלוקה השונה, היו מסדרים להם גט בתוך שבוע שבועיים.

זכור! לעולם אל תכנס למצבים ששנים רבות אח"כ עדיין תתחרט על הפזיזות שנהגת.

שבת שלום