מנחה ביחידות או בבין השמשות במנין?

בס"ד
בבית הכנסת נוכחים מספר אנשים,פחות ממניין, שבאו לתפילת מנחה. הם יודעים בוודאות כי לאחר הקיעה ולפני צאת הכוכבים יבואו אחרים ויהיה מניין, האם עדיף שימתינו כדי להתפלל במניין בבין השמשות, או עדיף שיתפללו ביחיד לפני השקיעה?

תשובה:

שלום רב

במשנה ברורה סי' רלג ס"ק יד נקט שבמקרה כזה עדיף להתפלל ביחידות לפני השקיעה, אולם רבים מפוסקי זמנינו כתבו, שהיות ולדעת רבינו תם אפשר להתפלל גם אחר השקיעה עד כ55 דק' מזמן ירידת השמש מתחת קו האופק, יש לצרף שיטתו ולהמתין מעט אם יספיקו להתפלל בתוך 13 דק' לשקיעה הראשונה [הכוונה שיסיימו אז תפילתם] ראה שו"ת אור לציון ח"א סי' כ ושו"ת שבט הלוי ח"ט סי' מח. כמובן בצירוף השיטות שהביא המשנה ברורה שם שאף לכתחילה ניתן להתפלל מנחה בין השמשות.