לחזור על מילים באמירת ההלל לפי המנגינה

בשעת הלל, אנו מנגנים את מזמורי התהלים
בחלק מן המילים אנו חוזרים עליהם פעם פעמיים שלוש, בכדי שיתאימו וישתלבו במנגינה (אין מדובר בפסוקים שצריך לחזור עליהם).

האם מותר לעשות כן?

תשובה:

שלום רב

אין לחזור על מילים פעמיים, אלו שעושים כך טועים. ובפרט יש להחמיר בזה מאוד כשאומרים הלל שלם.

מקורות:

על כך שאין לחזור על מילה פעמיים וקשת הדעות בענין [אם הוא איסור גמור או רק מגונה] ראה שו”ת יביע אומר ח”ז סי’ יד בסופו. הלל שלם דינו כקריאת המגילה שכל מילה בו מעכבת ויש להקפיד על אמירתו כראוי, ראה שמנה ברורה סי' תכד.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. תודה לכת"ר
    את המשנה ברורה בתכ"ד לא מצאתי משום מה

    מצאתי את הקשר בין מגילה לגמר הלל בשער הציון תפ"ח ס"ק א', ס"ק ב'.

    שם כתוב על החסרה, אך לא על הוספה. ואם כבר לעניין הוספה, והשוואת המגילה להלל,
    דווקא במגילה מצינו הפוך, שאפשר לחזור על המילה האחרונה (כגון במילה המן שהקהל מרעיש), ואף על פסוק שלם?