לכוין לזמן שהציבור מתפללים

בס"ד
נפסק להלכה שמי שנאלץ להתפלל ביחיד יכוין זמן תפילתו למועד שבו הציבור מתפללים,
בימינו שבכל זמן יש מניין כלשהו בארץ שמתפללים האם זה אומר שאפשר להתפלל בכל זמן או שחייב לכוין לזמן התפילה של הציבור ששם רגיל להתפלל?

תשובה:

שלום רב

יש לו לכוין תפילתו לזמן שהציבור שהוא רגיל להתפלל עמהם מתפללים, ראה קהילות יעקב ברכות סי' ג, ותפילה כהלכתה פ"ח הערה טז בשם הגרש"ז אויערבך והגרי"ש אלישיב. רק יחידים שדרים במקום בו כלל אין מנין, מכוונים לזמן כללי כזה בו עם ישראל מתפלל.