אבקת שום בלילה

שלום,
לגבי אבקת שום שנמכרת היום בחנויות בהשגחות מהודרות (כמו בד"ץ העדה החרדית)-האם יש בזה השאלה של שום קלוף שעבר עליו הלילה (כי לכאו' הם יכולים לפתור את הבעיה ע"י שמערבים שם מעיקרן או קליפתן)?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שאכן הם כותשים יחד עם השום גם קצת קליפות, וזאת על פי מה שכתבו אחרונים [ראה הגהות יעב”ץ נדה יז א וערוך לנר שם] שכאשר נותנים מקליפות בתוך הבצל או השום מותר להלינם בלילה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הבד"ץ אמרו לי שיש רק שום וכך גם הרב צבי שבח רוזנבלט…
    הם טוענים שסומכים על כך ששום מיובש לא שייך אצלו עניין לינת הלילה וגם שינה צורתו וזה פנים חדשות…
    וראיתי בספר ה"הכשרות" שמביא כמה פוסקים שהתירו אבקת ביצים כי זה פנים חדשות אם זכור לי נכון…
    אבל לצאת לכל הדעות תמיד אפשר לקנות אבקת שום עם חומרים נוספים כמו מונעי התגיישות ועוד… שנראה שבזה אין כל חשש…