לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חנוכת בית בלי מנין

ערב טוב:)
אני ובעלי עברנו לדירה החדשה שלנו כבר ארבעה חודשים
ואמורים לעשות חנוכת בית.ולצערי לא נוכל לחגוג עם המשפחה כך שלא יהיה לנו מניין..אנו מעדיפים לעשות לבד את החנוכת בית.
השאלה אם אפשרי להביא רק רב אחד שיברך או חייב מניין?תודה על המענה

תשובה:

שלום רב,

רבים נוהגים להזמין מנין אנשים בחנוכת הבית. (אין צורך להביא דווקא בני משפחה אפשר להביא שכנים ומכרים). אולם אין חובה דווקא שיהיה מנין, העיקר לחנוך את הבית בתפילות ובכוונות טובות להעמיד בית גדול לאבינו שבשמים, בית שמחנכים בו לתורה וחסד.

בהצלחה