רעש אחרי 11:00 בלילה

בס"ד
שלום לכבוד הרב היקר

רציתי לדעת האם מותר שגרים עם שכנים לעשות רעש ואו הפרעה כול שהי עד השעה שמתיר החוק 11 בלילה או שרצוי להפסיק לפני ?
אשמח לדעת בבקשה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

אין ספק שעל כל אדם להתחשב עם שכניו… אם השכנה רוצה להשכיב ילדים קטנים לישון ודאי ראוי להתחשב ולא להפעיל מוזיקה רועשת כשהחלונות פתוחים… אין טעם להצמד לחוק ושכולם יסבלו… אבל לאידך גיסא גם חשוב לזכור, שאף אחד לא חי באי בודד, וקורה שאדם עושה בביתו מסיבה או שמחה משפחתית, וגם אם הוא חורג מה11:00 בלילה לא קרה שום דבר, יש לשמוח בשמחתו ולהבליג, יש צרכים שונים לאנשים. בקיצור כולם צריכים ויכולים להתחשב עם כולם, וכך יהיה רק טוב לעם ישראל.

ערב טוב.