אשתי מונעת יחסי אישות האם אני זכאי לגט?

הרב שלום,
אני ואישתי כבר קרוב לשנה לא מקיימים יחסי אישות כתוצאה מזוגיות לא תקינה, לפני כמה חודשים החלטתי והגשתי תביעת גירושין תוך ניסיון לבצע את התהליך בצורה הנורמלית ביותר הבהרתי כמה פעמים ששלום בית לא לעניין (היינו בטיפול זוגי בעבר), אשתי אינה משתפת פעולה, לכן אנחנו עדיין מחויבים לחיות באותו בית, רציתי לדעת האם בית הדין יכול למשוך אותנו להישאר במצב כזה או שההלכה מחייבת לתת גט, תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

קשה מאוד לתת תשובה לשאלה זו. באופן עקרוני אישה המסרבת לקיים יחסי אישות היא נחשבת למורדת, ואם היא ממשיכה במרדה למעלה ומשנה ואינה שועה להתראות ודאי שאתה זכאי לתבוע גט, אבל אני מניח שמנגד יש לך טענות כלפיך (כך בדרך כלל קורה כשבני זוג מגיעים לשערי בית הדין…) ואם כך, אני לא יודע מה היא דורשת ומה מבקשת ובאיזה נימוקים, לכן מאד קשה להשיב על שאלה זו.