כתם למחרת הטבילה במקווה

שלום שאלה אתמול הלכתי למקווה והיום בבוקר שקמתי ראיתי כתם כמו דם כזה ..מה אני צריכה לעשות?

תשובה:

שלום רב

אם הכתם נמצא על בגד צבעוני הוא אינו אוסר, אם נמצא על נייר קינוח והקינוח לא נעשה מיד לאחר הטלת מי הרגלים אלא לאחר כחצי דקה, נחלקו בכך הדעות והמנהג להחמיר בכתם בגודל גריס – כמטבע של שקל, ובלבד שיש בו גוון אדמומי. בכל מקרה של ספק יש להראות לרב. אם את חושבת שיש שם פצע והחיכוך מחמת התשמיש גרם לו להוציא דם, תוכלי לבדוק זאת אצל אחות טהרה מוסמכת של מכון פועה וכדומה.

בהצלחה.