חציצה אחרי טבילה במקווה

שלום רב,

ברצוני לשאול שאלה בהלכות נידה,

כשבוע וחצי אחרי הטבילה ראיתי מסביב לטבור קילופי עור דבוקים, שבקילוף חזק ירדו, בדר"כ במקווה אני מנקה רק בפנים עם מקלון, לא זכור לי אם היה שם את הקילופים הנ"ל(בשאר הימים אני לא מנקה אף פעם שם רק למקווה במקרה הסתכלי הפעם אחרי,האם אני צריכה לטבול שנית?

וכן מיד אחרי שחזרתי מהמקווה נזכרתי שלא בטוח שפיספסתי את השערות במקום הערווה, אני מגלחת שם אך נשארים קצת שערות , בעלי אמר לי לבדו ק אם אין קשר ובאמת לא היה אז המשכנו כרגיל האם זה בסדר?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

חציצות אלו הם בגדר "מיעוט שאינו מקפיד" [חציצה על מיעוט הגוף שלא מקפידים עליה בדרך כלל], כך שגם אם היו בשעת הטבילה בדיעבד אין צורך לחזור ולטבול.

בהצלחה