הקדמת הטבילה ללא תשמיש

האם ניתן להקדים את הטבילה ביום ולא לקיים יחסים ,משום שלמחרת יש לנו אירוע ולא אספיק לטבול?

תשובה:

שלום רב

אין להקדים בשום אופן, חכמים אסרו להקדים אפילו במעט שמא הבעל והאשה יפגשו וכו' [ויש סוברים שאף לעיכובא לא ניתן לטבול ביום השביעי]. לכן אם אין כל ברירה תדחו יום אחד אבל לא להקדים.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. לכאורה נראה שהשואלת רוצה להקדים את הטבילה ביום שלם, דהיינו לטבול בליל שביעי במקום בליל שמיני, ואם כן בזה ודאי לא יעלה לה הטבילה אף בדיעבד שהרי לא ספרה את היום השביעי כלל. (ומשא"כ הטובלת ביום השביעי לאחר שהחל היום)

  2. כמובן שלדעת רש"י עלתה לה ע"י ספירת לילה, אך מהתשובה נראה שזה רק איסור דרבנן ואולי יבואו לזלזל בזה. אך לפי המתבאר לרוב ככל הראשונים לא עלה מדאו'!

  3. לדעת מרן הטובלת ביום השביעי עלתה לה טבילה וכן כתב הגר"א בסימן קצז מתיר לטבול ביום השביעי ולשמש בלילה. וכן כתב בטהרת הבית עמו תצו שנכון שתשהה מחוץ לביתה עד שמחשך. ויקטור בוחניק רחובות.

  4. גם דבריהם אמורים רק באופן שטובלת ממש סמוך לגמר היום שודאי לא תבוא לביתה, ועל כן הוטרה גר"ע יוסף לטבול ביום שישי בין השמשות כדי שלא לטבול בשבת בחמין.