הגדרת עקירת עץ פרי

שלום וברכה,

שתיל עץ לימון נרכש במשתלה יחד עם גוש אדמה בתוך שקית.

החלק התחתון של השקית הוסר והשתיל הונח על הקרקע במטרה שיצמח שם אך לא הוטמן בעומק האדמה. השקית נותרה סביב גוש האדמה והגוש במעמד כמעט חיצוני ע"ג הקרקע. טרם יצאו שורשים לאדמה המקומית (עברו רק כמה שעות מאז הנחתו על הקרקע!)

השאלה האם יש בהנחתו לכמה שעות על הקרקע בכדי לחשוש להעברתו למקום אחר מדין עקירת עץ פרי?

מה שקרה, לאחר הנחתו שם נוצר חשש שהוא יתקרב לחלון סמוך, יאפיל ויביא חרקים.

האם ניתן להעבירו למקום אחר ללא חשש וזאת מפני שלא נחשב שהוא ניטע באדמה?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

כיון שהאיסור הוא ההשחתה שיש בדבר, כאן שלא השריש והוא עדיין בגוש שלו ואתה מיד נוטע אותו במקום אחר, לא נראה שיש בעיה. במיוחד שיש כאן צורך להעביר אותו כי שלא יאפיל [ראה כאן דעות הפוסקים בענין זה].