גילויי קירבה ברה"ר

שלום רב!

רציתי לדעת האם מותר לגלות גילויי קירבה לאשה ברה"ר, דהיינו חו"נ וכדו'.. כמובן, אנחנו נשואים, ואשתי טהורה. השאלה אם זה מותר. ומה הדין אם זה ממש דחוף, הן מבחינתי והן מבחינתה.. ואם מותר, האם מותר גם לקיים יחסים, בוא נניח שאת זה אני לא חושב ברה"ר, אלא בפארקים או מקומות חשוכים שאף אחד מלבדינו ומלבד ה' לא רואה… בביטחון מלא. האם זה מותר?

יישר כוח.

תשובה:

שלום רב,

ברמ"א אבה"ע סי' כאן סעי' ה' כתב שאסור לעשות כל גילויי חיבה בין הבעל לאשתו לפני אחרים. כלומר, למיטב הבנתי אם יש סיכוי שאחרים יראו. אם אין סיכוי שאנשים אחרים יראו לכאורה אין איסור. גם יחסי אישות עצמם אם אין סיכוי שאנשים יראו אני לא חושב שיש איסור. אולם אם מאן דהוא בכל זאת יראה שהרי היום כמעט שאין מקום ללא אנשים כלל… אתה מסתכן במלקות, משום שכידוע מהגמרא ביבמות באחד שהטיח אשתו תחת התאנה והלקו אותו על כך. אני לא יודע מה הוא חשב האם יש אנשים בסמוך לתאנה או לא. אבל המציאות היא שכנראה שבסופו של דבר היו אנשים.