אל תרבה שיחה עם האישה

אני מוכר פלאפון האם מותר לנגוע ביד אישה? העם מותר לשוחח עם אישה רק דברים עניינים ?כלומר לא קלות ראש?

תשובה:

שלום רב,

לגעת אסור. אין צורך לגעת בידה של האישה כדי למכור לה פלאפון. אפשר לתת לה ביד אבל להזהר שלא לגעת.

חז"ל אמרו אל תרבה שיחה עם האישה. כלומר, מה שצריך לומר לצורך המכירה אתה יכול לומר, על מעבר לזה אמרו חז"ל אל תרבה שיחה עם האישה. ראה בגמרא (עירובין נג,ב): שם הגמרא מספרת על רבי יוסי הגלילי שהלך בדרך ופגש את אשתו של רבי מאיר: ברוריה, שהיתה מפורסמת בחכמתה. ושאל אותה: "באיזו דרך נלך ללוד?", השיבה לו ברוריה: לא כך אמרו חכמים אל תרבה שיחה עם האישה? אלא היה לך לומר: "באיזה ללוד?".

שים לב, אם צריך לשוחח משוחחים, אלא הגמרא באה לספר לנו שרק את שהכרחי אפשר לשוחח איתה.

אני לא בא לומר לך שבמילים אלו תמכור פלאפונים. לעניות דעתי, אף אחת לא תרצה לקנות אם תקמץ במילותיך ברמה כזו, אבל תמיד תזכור את הרעיון, לצמצם בשיחה ולשוחח רק את הדברים ההכרחיים.

שיהיה בהצלחה