בן 34 ולא רוצה להתחתן

אני הן 34 ולא רוצה להתחתן. מה עושים

תשובה:

שלום רב

אולי אתה כמו בן עזאי (מגדולי התנאים)… שחשקה נפשו בתורה וידע שאם הוא יתחתן זה יפריע לו בלימוד התורה.  ובצעד חריג פסק כך השולחן ערוך (אבה"ע סי' א' סעי' ד'):  "ומי שחשקה נפשו בתורה, כבן עזאי, תמיד, ונדבק בה כל ימיו, ולא נשא אשה, אין בידו עון, והוא שלא יהא יצרו מתגבר עליו". שים לב למילים של השולחן ערוך: ונדבק בה כל ימיו ! הוא דב' בתורה כל ימיו, לכן כתבו כל הפוסקים שהיום אין בדורות שלנו אדם ברמה הזו, אז לא נותר לך ברירה אלא להתחתן כפי שפסק שם השו"ע, זה מצווה וחובה מדאורייתא.

אני מאחל לך שתמצא מהר את הזיווג שלך, ותוכל לקיים את חובתך!

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב המשיב ענה לך בדרך רמז… כוונתו היתה שכיון שברור שאתה לא כמו בן עזאי מוטלת עליך חובה להתחתן כמו כל יהודי אחר.