שמירת נגיעה מבחור מהקהילה הגאה

שלום

אישה נשואה שמצהירה שהיא דתייה וטובלת במקווה, האם מותר לה להתחבק ולנשק גבר שהוא מהקהילה הגאה בגלל שהוא ידיד שלה ?

תודה

תשובה:

שלום רב,

ממש לא. יש איסור לא תקרבו לגלות ערוה. הן בגלל האישה עצמה שהיא עוברת על איסור דאורייתא, והן בגלל הבחור שגם הוא ככל הנראה עובר על איסור דאורייתא.

כך כתב הרמב"ם בהלכות איסורי ביאה פרק כא הלכה א': "כל הבא על ערוה מן העריות דרך איברים או שחבק ונשק דרך תאוה ונהנה בקרוב בשר הרי זה לוקה מן התורה, שנאמר לבלתי עשות מחקות התועבות וגו' ונאמר לא תקרבו לגלות ערוה, כלומר לא תקרבו לדברים המביאין לידי גילוי ערוה". כלומר, עצם החיבוק ונישוק גם הוא נאסר אפילו אם ספציפית הבחור הזה אולי לא מרגיש חיבה (מה שכלל לא ברור), העובדה היא שמעשים אלו מביאים לידי גילוי ערוה, לכן זה נאסר.