ייחוד גבר אחד עם שלוש נשים

שלום כבוד הרב,
בעוד כחודש, אחותי ואני (רווקות) נוסעות לקרובת משפחה בחו"ל כבת 50 שאינה נשואה, ונגור אצלה למשך של כ3 שבועות. השבוע גיליתי שאחיין שלה (כבן 20) יגור אצלה במשך מהזמן בו אנו גם מתכננות לגור אצלה.
לא היא ולא אחיין לה שומרים תומ"צ, אך היא מאד מאד אכפתית ומאד מתחשבת ומכירה את ההלכות, כי היא באה מבית מסורתי וכן למדה בבי"ס יהודי.
האם יש בעיה של ייחוד? מה ניתן לעשות?
בכבוד רב,

תשובה:

שלום רב

למנהג הספרדים ודאי אסור. שכן יחוד של איש אחד אפילו עם כמה נשים אסור לדעת השולחן ערוך סי' כב סעי' ה. למנהג האשכנזים יש להקל בשעת הדחק כיון שיש כאן שלוש נשים [ראה שם ע"ד השו"ע הנ"ל] ואפילו בלילה יש להקל בשעת הדחק כמבואר בשו"ת הרמ"א סי' יד. אבל ודאי זה לא לכתחילה כיון שיש שהחמירו בזה בלילה להצריך ארבע נשים גם לאשכנזים, ראה נטעי גבריאל יחוד עמ' קנח [גם אם אחות נחשבת שומרת, בלילה לא די בשומר אחד וצריך שנים, ולמעשה אחות אינה שומרת אפילו ביום, ראו עוד כאן בהרחבה].

שבוע טוב ובהצלחה