יחוד כאשר יש ילדים בבית

שלום וברכה . אני חיי עם אחותי ועם ילדיה באותו בית במשך 5 שנים מכיוון שבעלה נמצא בבית האסורים רציתי לדעת האם אני עובר על איסור ייחוד או שיש היתר במקרה כזה או אחר

תשובה:

שלום רב

נכון הדבר שאיסור יחוד נוהג גם בין אח לאחותו כאשר המגורים הם דרך קבע [אשכנזים] או אפילו עראי [ספרדים]. אולם אם יש לה ילדים בבית בנות בגיל 6 – 10 או בנים מגיל 6 ומעלה, ולפחות שני ילדים העונים על ההגדרה זהו, אתם יכולים לגור יחד.

ראה כאן בהרחבה

שתדעו רק טוב!