טהרת המשפחה למי שאין וסת

שלום רב,
אני נשואה טרייה ששומרת טהרת המשפחה אך מאחר וכרגע יש לי בעיית חמורה של קרישת דם קיבלתי גלולות להפסקת הווסת.
שאלתי היא: כיצד אוכל לשמור טהרת המשפחה אם אני לא מקבלת ווסת בכלל? מתי אני יכולה ללכת למקווה?
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

פשוט מאד. מאחר שאין לך וסת ואין דימום, אינך טמאה כלל ואינך זקוקה ללכת למקווה. כלומר, מאז הפעם האחרונה שהיה לך דימום עלייך לספור ארבעה או חמשה ימים (ספרדים – 4 אשכנזים – 5) ולאחר מכן שבעה נקיים וטבילה, עד הפעם הבאה שמופיע דימום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התגובה המהירה.
    בהדרכת כלה שהייתי נאמר לי שאחת הסיבות לשמירת טהרה היא גם על מנת שהגבר יתגעגע לאשתו ולא ימאס בה. אם לא תהיה לנו תקופת הפסקה מוגדרת הדבר יוכל לפגוע בנישואינו? אינני רוצה שנישואי יפגעו כתוצאה מכך.

  2. יש כל מיני מצבים בחיים שאין את ההפסקה כמו בימי הריון ולידה, תקופות מסוימות לא יפגעו בחיי הנישואין חלילה, כוונת המדריכה היתה כאשר החיים כך נעשים בתמידות לאורך שנים. חיים טובים ומאושרים.