תפילה ברגלים יחפות

בס"ד
שלום רב.אני מבקש לשאול האם מותר להתפלל ברגליים יחפות. והאם יש חילוק בין גברים לנשים?
תודה רבה, ויישר כוחכם.

תשובה:

שלום רב,

לא, אין הבדל בין נשים לגברים. אי אפשר להתפלל ברגלים יחפות. ראה השו”ע או”ח סי’ צא, ובמשנה ברורה שם שאדם צריך להתפלל כאילו הוא עומד לפני גדולים, לכן הכל כמנהג המקומות כפי שכתב שם המשנה ברורה, שמסיבה זו חייבים נעלים בעומדו לפני המלך להתפלל. ובזה אין כל הבדל בין נשים לגברים