תפילת העמידה בקול רם

שלום
במקרה ובן אדם מתפלל מאיזושהי סיבה ביחידות ומהחלון הוא שומע רעש חזק כמו מוזיקה וכו' שמפריע להתרכז ולכוון – האם מותר להתפלל תפילת העמידה בקול רם? יצויין שאיש לא ישמע אותו.

תודה

תשובה:

שלום רב

יש מעלה גדולה לתפילה בלחש, וכפי שלמדו חז"ל מתפילת חנה כמבואר בפרק חמישי במסכת ברכות. אבל אם קשה לך להתרכז באופן אחר וזה לא מפריע לאחרים שאינם במקום, יש להקל בדוחק, וכפי שכתבו הפוסקים שבימים נוראים מותר לאדם להרים מעט את קולו כיון שלכל אדם יש מחזור תפילה לפניו ואין חשש שיתבלבלו מחמת קולו. לכתחילה כמובן עדיף למצוא חדר אחר להתפלל בו…

יום נעים