טבילה לפני יום השביעי

אני לפני יום השביעי ויש לי ביוץ האים מותר לי לקיים לפני

תשובה:

שלום רב,

חס ושלום. לא ניתן לטבול ולקיים יחסי אישות לפני הטבילה לאחר היום השביעי.וגם לא להקדים את הטבילה. העובדה שהביוץ יוצא לפני כן אינו צריך להדאיג אותך, היום ניתן להסדיר את הביוץ ע"י כדורים וכד'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברשות הרב,
    כשמשתי את רבותי הגיעו לא מעט מקרים כאלו ורבותי הורו לאישה להגיע עם עדים של בדיקות מיום המחזור עד היום שבו האשה נקייה לחלוטין וכמעט בכל המקרים המסקנה הייתה שהאישה הייתה בטוחה בעדים מסויימים שהם טמאים בעוד הם טהורים, פעמים לכולי עלמא ואפ' לשיטת הב"ח וסיעתו ופעמים שהם היו טהורים לפי כללי הפסיקה והמנהג המקובלים [ לא מעט עדים ראיתי בעיני שהאישה כתבה עליהם יום חמישי להפסק שהיו כצבע לבן מאובק בהיר מאוד וכלל לא סמיך והאישה המשיכה לבדוק עד יום שמיני ותשיעי עד שיצא ללא ריר כלל]. והנשים הנ"ל לאחר שלמדו על מה בכלל יש שאלה ועל מה א"צ לשאול כלל נפקדו לאחר חודשים ספורים,
    ואני יכול לומר שזכיתי להיות בכמה בריתות כאלו…

  2. לא הבנתי שכאן מדובר באשה שניסתה הרבה זמן להטהר, ומכל מקום באמת היום זו לא זכות כל כך גדולה לפקוד "עקרות" מסוג זה, הרפואה בענין זה היום ממש פשוטה, ואין סיבה לשום קולא בענין.