כתב לאחר תשמיש בהיריון

שאלה:

שלום
אני בחודש 7 בהריון ראשון
לאחר תשמיש ראיתי מעט דם
אחרי שהייתי בשירותים
בעלי לא ראה עליו וגם הכמות
הייתה מעטה, הייתי אצל
הרופאה והיא אמרה שאין פצע
ובאולטרסאטנד הכל תקין. אמרה
ששבוע להימנע מיחסי אישות.
לאחר שבוע שוב ראיתי אחרי
בשירותים.
אודה מאוד לעזרה.

תשובה:

שלום רב,

לא כתבת היכן נמצא הכתם. אם ראית אותו במים אין חשש, מים לא מקבלים טומאה, וממילא אין בזה טומאת נדה. אם ראית את זה יוצא מהגוף ודאי יש לאסור. אם ראית על נייר הקינוח הדין כך: אם קינחת מיד אחרי הטלת מי הרגלים זו בעיה, אבל אם לקח עוד חצי דקה עד הקינוח, אם הכתם היה פחות מגריס – גודל של מטבע של שקל, או שנייר הקינוח היה צבעוני, אין בעיה. אבל אם הנייר היה לבד והכתם היה כגריס – יש להמתין חמישה ימים [אשכנזים] ואז שבעה נקיים.

כיון שזה חוזר על עצמו אחרי תשמיש אני נוטה לחשוב שכן יש רגישות בצואר, הרופאה לא מתיחסת לזה כיון שמבחינה רפואית זה כלום, אם תרצי לבדוק זאת תפני לאחות טהרה מוסמכת של מכון פועה [הם בפריסה ארצית בכל מקום] ולברר זאת.

בהצלחה רבה.