תכלית שמירת טהרת הבית

לכבוד הרב שלום ולילה טוב אנחנו זוג שהתחתנו לפני שבועיים וכשהיינו רווקים היינו שכנים וידענו שאנחנו הולכים להתחתן וזה לקח שנתיים כל השנתיים האלה שמרנו נגיעה כהלכה ואחר החתונה אנחנו שומרים טהרה וקשה לנו הרבה יותר עם ההרחקות מסיבה פשוטה שאין לנו הורים על הראש הרב יכול לתת לנו טיפים ועצות איך להתמודד עם הנסיון (אנחנו משתדלים לשמור את כל הילכות הטהרה רק שזה קשה)

תשובה:

שלום רב

ראשית מזל טוב! תזכו לבנות בית גדול לעם ישראל!

קשה לתת טיפ של הוקוס פוקוס… עבודת ה' היא דבר גדול שכרוך במאמץ אבל הוא יסוד תכליתנו עלי אדמות… שני דברים חשובים כדאי מאוד לזכור: ראשית, לפום צערא אגרא, כלומר לפי גודל המאמץ כן יגדל השכר! הקדוש ברוך הוא רואה את מעשיכם ושמח איתכם עד מאוד. שנית יש לזכור, שאם קשה לשמור על הרחקות, הרי שמובן מאוד למה חכמים אסרו זאת… זה התריס בפני הפורענות, מה ששומר עלינו מלחטוא. ועוד חשוב לזכור מה שאמרו חז"ל, שכאשר האשה חוזרת מהמקוה היא חביבה על בעלה כיום כניסתם לחופה. כלומר ההתחדשות הזו היא נקודה מאוד חשובה בבית היהודי, והיא הסגולה לשמור על קדושתו וטהרתו, שלא יקהו החושים וההרגל לא יביא את בני הזוג לשיעמום ורוויה. כך שבסופו של דבר מלבד המצוה החשובה יש בכך תועלת מדהימה לזוגיות שלכם, וזה כדאי.

עוד יש לדעת, שאתם עוד צעירים וחדשים בתחום… אחרי שמתרגלים זה נעשה כמו טבע שני והקושי נעלם!

בהצלחה רבה בהמשך הדרך!