סידור עבודה במקומות מרכזיים

לכבוד הרב, סליחה מראש על השאלה אם החשש הוא רחוק אבל רציתי לשאול האם מותר לסדר עבודה במכירת כרטיסים לאנשים בעמדות ברחוב-הכרטיסים מחולקים גם בעמדות מרכזיות,פסטיבלים וכו..האם יש בעיה לסדר עבודה כזאת?
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

בכל מקום אדם יכול לעבוד אם הוא שומר על גדרי ההלכה. ובהרבה מקומות אכן ניתן לקדש שם שמים בעבודה. אכן, יתכן מאד שאם העובד עצמו היה שואל האם לעבוד בעבודה כזו או אחרת הייתי ממליץ לו לעבוד בעבודה אחרת. – כמה שיותר להתרחק באפשרות להכשל במראות אסורים וכד'. אבל לא שייך לומר בודאות שאסור לעבוד בזה. לכן התשובה לשאלתך היא שמותר לך לסדר לו עבודה, והוא יכול לעשות את השיקול שלו היכן לעבוד.