שמחת חתן וכלה מכספי מעשרות

שלום, רציתי לשאול האם ניתן להוריד מכספי מעשרות מתנה לכלה שהלכתי לשמח מאחר ולא היה מי שישמח אותה (התחתנה בגיל מאוחר, לא היו מספיק חברות שיבואו לשמח ) הלכתי נטו לשמח!! תודה רבה!!

תשובה:

שלום רב,

אם אכן היית הולכת רק לשמח אותה היה מקום לדון האם את יכולה לשלם את זה מכספי מעשרות. משום שמצווה היא לשמח כלה ביום חופתה. וגם זה לכאורה יתכן שאם הלכת משום שלא "נעים לך" וכד', שלא תוכלי להוריד את זה מכספי מעשרות. אבל בכל מקרה מאחר שזה כבר נעשה ולא חשבת להוריד את זה מכספי מעשרות, לא ניתן עכשיו לעשות זאת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסד
    החתונה עדיין לא הייתה, ואין לי בעיה לא ללכת, תכננתי לא ללכת ( כי יש לי הרבה ארועים של משפחה החודש ואין לי תקציב לזה..) אבל שמעתי שהיא בלחץ שלא יהיו חברות שישמחו אותה לכן אני שואלת… תודה

  2. אני לא רואה טעם לתת מתנה מכספי מעשרות, את יכולה לבוא עם מתנה צנועה אני בטוח שהיא תשמח איתך בלי קשר לגודלה של המתנה…