שיקום פה מכספי מעשרות

שלום רב ברצוני לשאול אם אפשר להשתמש במעשרות לשיקום הפה כיוון שמעל לעשר שנים לא הצלחתי מבחינה כלכלית לשקם את הפה ( זה עסק יקר) ושאלה שניה האם אני צריכה לעשר כספי מזונות שאני מקבלת לילדים?

תשובה:

שלום רב

כספים שכבר הפרשת למעשרות לא תוכלי להשתמש בהם לצרכיך הפרטיים, אלא שמכאן ולהבא, אם הכנסותיך לא מספיקים לצרכיך הבסיסיים ואת זקוקה לכל מיני דברים ולא יכולה לעמוד בכך, את פטורה ממעשרות. דמי מזונות שבאים לצורך הילדים ולא מיועדים עבורך אינם חייבים במעשרות, משתי סיבות: א. הוא מיועד לילדים שאינם חייבים בכך. ב. האב עישר את כספו כשהרויח אותו ועכשיו הוא מפרנס בו את ילדיו, אין חובה להפריש פעמיים.

שיהיה תמיד שפע!