הפסקת הדימום באופן יזום

אשה שמפסיקה באופן יזום את הדימום אחרי יום או יומיים יכולה להתחיל לספור שיבעה נקיים?

תשובה:

שלום רב,

בכל מקרה לאחר שהאישה קיבלה מחזור או כתם המטמא אותה עליה להמתין חמשה ימים (לאשכנזים) או ארבעה (לספרדים) או עד להפסקת הדימום בפועל (המאוחר מביניהם) עד שתוכל לספוק שבעה נקיים. הטעם לכך, הוא משום ששכבת זרע גם סותרת את אותו יום שנפלטה בשבעה נקיים, ועד שלושה ימים שלמים יש משמעות לזרע [חכמים החמירו יותר בגלל הקושי לחשב שלושה שלמים מעת לעת]

למעט מצב שבו לפני שהאישה קיבלה מחזור היא כבר היתה טמאה (מחמת כתם וכד') אז עליה להמתין רק עד לסיום הדימום כדי להתחיל לספור.