כתם על עד שאינו בדוק

מה דין כתם בבדיקה פנימית שנעשה בבד לבן שאינו נבדק נקיותו קודם לכן ונמצא בו כתם אדום ששיעורו פחות מכגריס? לדעת הבית יוסף?

תשובה:

שלום רב

צריך לדעת שיש שלוש דרגות בענין זה: בדיקה בעד הבדוק, היינו שהבד חדש או מכובס ונלקח כרגע מהחבילה או ממקום שמור כמו ארון בגדים, או נבדק לפני כן, אפילו בפחות מגריס הכתם טמא. בד שלא התכבס ממש אלא רק כיבוס קל והיה מונח בארון שלא אמור להיות שם ליכלוך, זה עד בינוני שבגריס מטמא ובפחות מכך לא. ואם לקחה עד ממקום שהדמים מצויים בו, ולא היה מונח במקום נקי, אין בכלל טומאת כתמים.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קצ סעי' לו, לח, סדרי טהרה שם ס"ק נח, סג, סז, וחכמת אדם סעי' לו, לז.