כתם על נייר טואלט

האם ניתן להקל לאשכנזים בראיית כתם אדום גדול מגריס, בימי טהרה, כשנראה על נייר טואלט?

תשובה:

שלום רב

ראשית יש להבחין בענין זה כמה זמן לאחר הטלת מי הרגלים נעשה הקינוח. אם הוא נעשה בסמוך ממש ללא כל שהות, זו בעיה של ממש. אבל אם נעשה לאחר כחצי דקה ויש אומרים דקה, שכבר אין לתלות בהרגשת מי רגלים המטעה ומונעת את האשה מלהרגיש ביציאת הדם, בענין זה כבר תלוי הדבר בדיני כתמים ויש שהקלו שכיון שנייר אינו מקבל טומאה האשה מותרת ויש מחמירים, ונהגו להחמיר בכתם ברור הגדול מגריס. ראה כאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ואם הכתם לא אדום? זה חום בהיר, ייתכן שהיתה נטייה לוורדרד, מייד. גדול מגריס. עכשיו נראה חום בלי נטייה לוורוד.
    האם זה משנה אם לאישה יש בעיה ידועה כל חודש: בערך יומיים אחרי ההפסק, בבדיקה של הימים הנקיים יש שאלה, ובדר"כ הרב אוסר. האם במקרה כזה הייתי צריכה לעשות בדיקה מייד לאחר שהסתכלתי בטעות על הטואלט? ובדיעבד אם לא עשיתי בדיקה?

  2. חום בלי שום נטייה אינו אוסר, בתחילה מחמת הלחות באור מסויים תמיד יראה קצת נוטה לורוד, אין לזה משמעות, אבל אני לא יכול לומר בודאות ללא שראיתי… לא היית חייבת לבדוק.

  3. עכשיו לא שייך להראות, כי אין נטייה לוורוד, גם לא נעים. ולדעתי זה לא מהרחם (צואה).
    אז מה אני עושה בבקשה? להקל כי יש פוסקים שמקלים?

  4. אם זה נראה צואה אין חשש.
    והערת אגב אין מה להתבייש אני יושב בבית הוראה וכל יום מגיעים עשרות אנשים מכל הסוגים על כל השאלות האלו וזה בסדר גמור.