לגרום לפיטורי עובד מתרשל

יש לי שאלה מאד כואבת
אני שואל ומשיב בישיבה ואחד מהמגידי שיעורים מועל בעבודתו בצורה מאד חזקה הוא מזניח את הבחורים כבר כמה שנים והתוצאות מדברות בעד עצמם
האם מותר לי לסייע לגרום לפיטוריו
מצד אחד אני מרגיש שזה חובתי
ומצד שני כואב לי הלב

תשובה:

שלום רב,

השאלה היא ודאי שאלה כבדת משקל, אתה בעצמך מציג את הדילמה הגדולה. ודאי שבאופן כללי, יש כאן חובת השבת אבידה, כלומר, אם במטלטלים או גם בקרקעות יש השבת אבידה ודאי שבנפשו את הבחור יש חובת השבת אבידה. ההורים שולחים את הילדים היקרים שלהם ורוצים שצוות הישיבה ידאגו לכך שהם יעלו במעלות התורה והיראה, מנהלי הישיבה ודאי רוצים את זה גם, ובודאי גם הבחורים. אולם יש לעשות זאת בחכמה ובתבונה ורק אם אתה לא מוצא דרך אחרת, תשתדל להצילם בנפשם באופן האמור. רק הייתי מוסיף, שאם תחליט עם עצמך שאתה לא הולך למלאות את תפקידו בשום מצב, תוכל להיות בטוח בעצמך שאכן מעשית נקיים מכל נגיעה אישית סמויה.

הרבה הצלחה