השלמת קרבנות לאחר התפילה

שלום וברכה לכבוד הרב!
1) לחם חום מ100% קמח מלא. ברכתו המוציא?
2) בתפילת שחרית שמתחילים הודו, ואני עדיי'ן בפיטום הקטורת. מותר לקרוא אחרי התפילה את ההמשך שקראתי לפני הודו? אני פשוט מעדיף להיות עם הציבור כדי שלא נפספס שום דבר.
בשורות טובות ויום טוב.

תשובה:

שלום רב

  1. בודאי. כל לחם שנאפה מחמשת מיני דגן, חיטה או שעורה כוסמין או שיפון או שיבולת שועל – ברכתו המוציא.
  2. אפשר להשלים את הקרבנות לאחר התפילה.

מקורות:

במשנה ברורה בסי’ נב ס”ק ח כתב שיש להשלים את הפסוקי דזמרא שדילג, אולם בב”ח ובערוך השלחן שם מבואר שחיוב זה אינו אלא למי שדילג לגמרי פסוקי דזמרא, אבל מי שאמר חלקית כאמור, אינו חייב להשלים, וכ”כ המשנה ברורה עצמו לגבי מי שדילג את התוספות של שבת בפסוקי דזמרא, ראה בדבריו בסי’ רפא ס”ק ג. ויש שכתבו מחמת מחלוקת זו שיעשה תנאי בהשלמה שכוונתו להיות כקורא בתורה, כיון שיש שסברו שאין זה כבוד כלפי מעלה לבקש צרכיו ואחר כך לשבח. אין צורך להשלים עם טלית ותפילין, אף שתמיד יש מעלה להיות מעוטר בהם כמה שיותר. על כל פנים קרבנות ודאי ניתן להשלים בלי חשש.