שמיעת קול זמר אשה כשאינו מכיר אותה

לכבוד הרבנים שלום רב. ברצוני לשאול מספר שאלות.
א. הרמב"ם בפרק א' מהלכות בית הבחירה הלכה יא כתב שצריך ליפות את בית המקדש כפי כח הציבור ואם יחכולים לטוח אותו בזהב (כמו שעשה שלמה) הרי זה מצוה. ונשאלת השאלה מדוע מנעו חכמי ישראל מהורדוס לצפות את בית המקדש השני בזהב. אמת שנכונה הטענה שאבני השיש היו נראים יפה יותר אולם לפי דברי הרמב"ם זהב הוא המעלה הגבוהה ביותר.
ב. לגבי גילוח הזקן ביום העצמאות. מה ההיתר של חכמי זמננו להתיר מנהג של איסור לדעת רוב הפוסקים האחרונים?
ג. האם מותר לשמוע קול זמרת שכבר אינה נמצאת בעולם, והאם יש חילוק בזה בין יהודיה לגויה?

תשובה:

שלום רב

  1. לא הבנתי את קושיתך, מי אמר שזהב משובח יותר, חכמים אמרו שהתכלת יפה יותר. מעבר לכך ודאי יש כאן סודות גנוזים, שהרי תכלת דומה לים וים דומה לרקיע ורקיע דומה לכסא הכבוד.
  2. יש שהבינו שהוא יום שמחה, וממילא מותר להתגלח, וכפי שמצינו בפוסקים לגבי ראש חודש אייר שחל ביום שישי, שכיוןש הוא גם ראש חודש וגם כבוד השבת מותר להתגלח. אולם בלי ספק הכרעת רוב מנין ובנין מגדולי ישראל באופן מוכרע ביותר נקטו שאסור להתגלח ביום העצמאות.
  3. ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרמב"ם אמר שזהב זה מצוה מה שאין כן צבעים אחרים. אינני נכנס לעניינים שבסוד אלא לפי הפשט שהרי שלמה המלך טח אותו בזהב והרי הבין בענייני הסוד.