סדר קרבן פסח

קרבן פסח, אם אפשר שהרב יכתוב לנו בקצרה את תהליך סדר קורבן פסח ואכילתו כדי שנוכל "לחיות" את הדברים.

תשובה:

בבקשה:

א. כל הציבור הגברים והנשים חייבים בקרבן פסח.

ב. ביום י"ד לאחר חצות שוחטים כבש או עז בן שנה ומעלה והוא נקרא קרבן פסח. היו שוחטים אותו בעזרה ככל הקרבנות.

ג. חייבים לעשות "מנוי" על קרבן פסח. כלומר, קובעים קבוצת אנשים שהם יהיו מנויים על הפסח הזה, ורק להם מותר לאכול מהקרבן הזה ולא לאחרים. מי שלא עשה מנוי על הפסח לפני ששחטו אותו אינו יכול לאכול מהקרבן הזה. וכן לא ממנים על הקרבן מי שאינו יכול לאכול בפועל (לדוגמא זקן שאינו יכול לאכול). ניתן להתמנות על קרבן אחד, עד שיהיה כזית לכל אחד ואחד. [יש סוגיות ערוכות במסכת פסחים מה קורה עם חבורה אחת אבד להם הקרבן ושלחו מישהו אחר לשחוט להם, ואז הם מצאו ושחטו את שלהם, או שתי חבורות שהתערב להם הקרבן שהרי כאמור, חייבים כל אחד לאכול אך ורק מהקרבן עליו הם נמנו.

ד. קרבן פסח נשחט דווקא לשם פסח ולשם הבעלים, אחרת הקרבן פסול.

ה. קרבן פסח נאכל רק בירושלים, אם הקרבן יצא מירושלים הוא נפסל.

ו. קרבן פסח נאכל בלילה (בליל הסדר) עד חצות. אכילת הפסח חייבת להיות דווקא צלי ולא מבושל וכד'. ואוכלים את זה "על מצות ומרורים" [להלכה נפסק שמרור בזמן הזה שאין אוכלים אותו עם קרבן פסח אינו אלא מדרבנן]. יש חשיבות דווקא לצלות אותו באש ולא בתנור, אם נגע משהו בדופן התנור חייבים להוריד את מה שנגע.

ז. מי שהיה טמא, או בדרך רחוקה, ונאנס ולא יכל לבוא לירושלים, יכול לעשות קרבן פסח בפסח שני (י"ד אייר). אגב, פסח שני שונה מפסח ראשון לדוגמא, אין איסור שיהיה לו חמץ בעודו עושה פסח שני.

יהי רצון שנאכל מן הזבחים ומן הפסחים!

הצטרף לדיון

תגובה 1