ביצים מתרנגולת שאוכלת חמץ

שאלתי לגבי ביצים שהתרנגולת אוכלת תערובת של חמץ האם הביצים מותרות בפסח תודה וישר כח

תשובה:

שלום רב,

בודאי שמותר. הנושא הוא האם מותר לאכול בהמה או יותר מדוייק, חלב מבהמה האוכלת חמץ בפסח עצמו או תרנגולת שאוכלת חמץ בפסח עצמו שאז בעצם היא אוכלת מאכלות אסורות (עפ"י הרמ"א ביו"ד סי' ס') וגם זה התירו, ראה בהרחבה בשו"ת אגרות משה (או"ח ח"א סי' קמז) שהאריך בנושא הזה. אבל אם היא אוכלת לפני פסח חמץ אין כל בעיה.