תרופות לפסח אחשביה

שלום,

לא הבנתי למה ישנה רשימת תרופות כשרות לפסח, הרי במילא רוב התרופות (למעט תרופות עם טעם שאז אני מבין למה חשוב כשרות לפסח בהן) הן פסולות לאכילת הכלב, אז מה הבעיה אפילו אם יש בהם חמץ?

תודה

תשובה:

שלום רב

יש בהלכה מושג שנקרא בפי חז"ל "אחשביה", ולפיו, גם אם דבר אינו ראוי לאכילה ובטל ממנו שם אוכל, ברגע שאני בוחר כן לאכול אותו ומחשיב אותו, הוא חוזר למעלתו, ובפוסקים דנו, כאשר אני מוכרח לאוכלו לצורך רפואה, ולעיתים הוא גם לא עיקר הרפואה אלא רק מעורב בה, האם גם קיים דין אחשביה או לא, ועל כל פנים לכתחילה במידת האפשר משתדלים להחמיר בזה. ראה כאן מאמר מקיף בענין.