תרסיס לאף – לפסח

שלום וברכה,
האם תרסיס לאף נגד אלרגיה כגון אבאמיס, פליקסונז וכדומה צריך כשרות לפסח ? (אינם מופיעים ברשימת התרופות)

תשובה:

שלום רב,

אין שום צורך בכשרות, למה שלא מכניסים לפה.

גם מה שמכניסים לפה, אם אינו מאכל אלא רפואה, צריך הכשר רק לחומרה, ולכן חולה שאינו משיג בשום אופן את התרופה הנצרכת לו, יכול להשתמש בתרופה שאין לה הכשר.
שבת שלום

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מחילה.
    נראה לי שכל האמור בסוף התשובה, הוא רק בתרופה שאינה ראויה למאכל כלב ( וגם בזה כידוע יש שהחמירו מטעם "אחשביה"), אבל אם התרופה ראויה למאכל כלב, ובפרט אם יש בה טעם, שאז ראויה גם למאכל אדם, כן צריכה הכשר.

  2. שוב מחילה, גם במה שנכנס דרך האף, שהיא שאלת השואל, הלא אחר שזה נכנס לאף, נכנס גם לגרון, ואם כן, זה נכנס לפה.

    אם כן, מה שענה הרב העונה לעניין תרסיס, אחר מחילה אינו נכון, כיון שמה לי נכנס דרך הפה או דרך האף.