אפיית מצות במים מינרלים

האם אפשר להשתמש במים מינרלים לצורך אפיית מצות? חודפי ישראל .
תשובה:

שלום רב

הטוב ביותר הוא להשתמש במי בארות על ידי שאיבת מים שלנו בין השמשות כדין, במקרה שזה לא ניתן, נשאלנו מה עדיף, מי ברז שבדרך כלל לא התחממו מעולם בשבת או מים מינרליים, והאמת שקשה לענות על כך היות ובכל אחד משני האופנים יש חסרון… מי ברז בדרך כלל אין חשש שהתחממו מהשמש, הם עוברים מתחת לאדמה ברוב אזורי הארץ וכו’, אולם מערבים בהם חומרים שיש שחששו שעשויים לגרום לחימוץ [פלואוריד, חומרי ניקוי], לעומת זאת מים מינרלים לא מעורב בהם שום דבר, אבל הם מגיעים במשאיות ועומדים בשמש, ויש שסברו שמים שהתחממו פעם אחת שוב לא יועיל להם קירור לעולם. למעשה בשני האופנים יש להכשיר לדינא, אולם שניהם לא מהודרים כל כך. ראה כאן מה שכתבנו על מי ברז, וכאן על מים מינרלים. לכן אינני יודע בודאות מה להכריע, אף שאני נוטה להעדיף את המים המינרלים.

בהצלחה רבה!