מים שלנו למצות במי ברז

?can one use water from the faucet to make matzot mitzvah

תשובה:

שלום רב

בשו"ת אור לציון ח"ג עמ' קל כתב שמותר לקחת מי ברז למים שלנו, ובלבד שישהה אותם כל הלילה כנהוג, ואין צורך לקחת מי מעין דוקא, אלא שהביא שיש נמנעים מכך מחמת הכלור והפלואוריד וכדומה שמערבים בהם, שאפשר שגורמים לחימוץ. וכן הובא בהליכות שלמה פרק ז סעיף ג שנהגו לאפות מצות במי ברז, ובהערה שם שכך נהג הגרש"ז אויערבך לגבי מצות מכונה שהכמות רבה מאוד, והביאו שם שסמעו על השער הציון בסי' תנה ס"ק ל שמה שחששו במים ששהו בחוץ גם אחרי שהצטננו הוא דוקא במים שהתחממו בחמי האור ולא בשמש לבד.

אמנם בפסקי תשובות סי' תנה אות ז הובא בשם שו"ת בית שערים שיש להחמיר גם במים שהיו מגולים בשמש, וכן נקט שיש להחמיר מדינא בגלל ההפלרה כאמור. ועל פי המבואר במועדים וזמנים ח"ג סי' רסא בשם הרב מטשיבין.

לכן, המחמיר תבוא עליו הברכה, אולם כאמור המנהג הרווח להקל בענין זה, בעיקר במקומות שהמים לא באים מהמוביל הארצי שמגולה בחלקו [כמו בירושלים שהכל מי מעינות.