כשרות מיני בר לפסח

בסד
שלום רב
האם מותר לשתות מים מבר מים של "מי עדן" כשהם בכשרות הבדץ רק לימות השנה הרגילים ?
האם יש צורך להכשיר את הבר ? (הוא חשמלי ודיגיטלי).
בדרך כלל לקראת חג הפסח על מוצרים כגון מים מינרליים, שתייה קלה, מוצרי חלב , בגב האריזה כתוב בהשגחת בדץ העדה החרדית. ולייד התאריך כתוב כשר לפסח. האם זה אומר שהמוצר כשר לפסח מטעם הרבנות בלבד או שמטעם הבדץ ?
תודה.

תשובה:

שלום רב

לא צריך כשרות מיוחדת על מים, אולם יש להמנע משימוש במים החמים, מחשש שפעם עירו מים חמים ישירות על חמץ [מנה חמה וכדומה] ועלו אדים לברז וכדומה. למים חמים כדאי לרכוש קומקום חשמלי לפסח, או לחמם בפינג'ן על האש כמו שעשו כשהיינו ילדים…

כאשר אין הסתייגות של הבד"ץ שהמוצר מיועד רק לימות השנה, המילים כשר לפסח מקובלות גם על הבד"ץ. הם פשוט לא עושים חותמת חדשה מיוחדת.