שהות בבית מלון נוכרי בפסח

שלום לכבוד הרב,
האם מותר לשהות בחול המועד פסח בבית מלון של נוכרים, בו יש חמץ?
אני לא אוכל כלל מהאוכל, אני פשוט הולך לשם עם משפחתי כדיי לשמור על שלום הבית.
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אין איסור לשהות בבית מלון שיש בו חמץ בפסח. כל עוד אין בחדר אותו אתה שוכר חמץ.

מקורות:

ראה חובת הדר דיני בדיקת חמץ, וסידור פסח כהלכתו פרק יב סעי' ח. והוא שלא כדברי שו"ת קנין תורה ח"א סי' קכ שסבר שאף בחדרו אינו חייב לבדוק כיון שהוא תחת בעלותו של בעל המלון. ומכל מקום מה שיש חמץ בשאר חלקי המלון אינו מחייב בדיקה כיון שמקומות אלו אינם מוזכרים לו אלא שיש לו רשות להסתובב שם ולאכול שם וכדומה.